Waarom kurk?

Kurk is een dermate uniek materiaal dat zelfs moderne technologie het moeilijk heeft om dit te imiteren of overtreffen. Het is een natuurproduct met uitstekende isolerende eigenschappen voor zowel het dempen van geluid als thermische isolatie. Bovendien is het een onderhoudsvriendelijk en sterk, veerkrachtig materiaal.

Een kurkvloer is een 100% natuurlijk product dat ontstaat door het oogsten van de bast van de kurkeik. Dit is een eeuwenoude ambacht waarbij de boom zelf niet beschadigd of geveld wordt. De kurkproductie draagt bij tot een duurzame economische en sociale ontwikkeling voor de landelijke gemeenschappen die leven van de opbrengst van de kurkbossen.

Kurk is een natuurproduct met uitstekende isolerende eigenschappen.

Image
kurkvloer/wandkurk

De voordelen van kurk

Dankzij de natuurlijke eigenschappen van kurk biedt een kurkvloer heel wat unieke voordelen.

 

Goed voor mens

Een kurkvloer draagt bij aan een knusse en comfortabele leefomgeving.

Stilte

Kurk fungeert als een uiterst efficiënte natuurlijke geluiddemper. De cellen in kurk dienen als akoestische isolatoren en uit tests blijkt dat kurkvloeren het loopgeluid tot wel 53% verminderen in vergelijking met laminaatvloeren. Zowel binnenin de ruimte als tussen verschillende ruimtes onderling wordt geluidsoverdracht verminderd. Dit draagt bij tot een rustige,aangename sfeer zowel in huiselijke, commerciële als industriële omgevingen.

Natuurlijke thermische isolatie

Kurk bezit natuurlijke thermische isolatie-eigenschappen, waardoor de vloer heel energiezuinig is. Hij biedt een aangenaam gevoel, zelfs op blote voeten, en handhaaft het hele jaar door een optimale temperatuur.

Loopcomfort

Omdat het schokken verzacht en voelbaar comfort biedt, is kurk bijzonder geschikt voor de balans van het menselijk lichaam. De natuurlijke flexibiliteit van dit materiaal resulteert in een comfortabele ondergrond, waarbij de impact op ons lichaam wordt verminderd en spanning in voeten, gewrichten, benen en rug worden verlicht.

Gezond

Kurkvloeren hebben  een vuilafstotende toplaag die  bacteriën en schimmel afweert. Op deze manier dragen deze vloeren bij aan het creëren van een gezonde en hygiënische omgeving.

 

Goed voor milieu

Met zijn indrukwekkende duurzaamheid, milieuvriendelijke productie en opmerkelijke slijtvastheid, biedt kurk een combinatie van voordelen die niet alleen goed zijn voor je huis, maar ook voor de planeet.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Kurk is zowel een milieuvriendelijke als duurzame keuze. Het oogsten van kurk heeft geen schadelijk effect op bomen, en de productie van kurkvloeren vereist een stuk minder energie in vergelijking met andere materialen. Bovendien, dankzij de unieke kurkstructuur en slijtvaste toplaag, behoudt kurk zijn uitstekende staat, zelfs na jaren van intensief gebruik, wat de behoefte aan vervanging en afval minimaliseert.

Resistent tegen impact

Dankzij zijn elasticiteit en samendrukbaarheid past kurk zich moeiteloos aan. Zelfs wanneer het wordt samengeperst, behoudt kurk zijn flexibiliteit en keert het terug naar zijn oorspronkelijke vorm en volume zonder beschadiging.

 

Goed voor de portemonnee

Het gemak van installatie en het onderhoudsvriendelijke karakter maken kurk tot een aantrekkelijke keuze voor vloerbedekking. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of gewoon op zoek bent naar vloeren met een lage onderhoudsbehoefte, kurk biedt de oplossing.

Eenvoudige en snelle installatie

De installatie van een kurkvloer is relatief eenvoudig. Je kan kiezen voor het vastkleven van de tegels of voor een zwevend systeem, beiden met een handig kliksysteem die je kostbare installatietijd besparen.

Onderhoudsarm

De speciale toplaag van kurkvloeren maakt onderhoud gemakkelijk en goedkoop. Een stofzuiger en dweil zijn de enige benodigdheden om de uitstraling van je kurkvloer te behouden.

 

 

 

Image
toonzaal kurk en parket hoorewege

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal en krijg professioneel advies

Bezoek onze toonzaal in Aalter, de uitgelezen plaats om vrijblijvend kennis te maken met kurk, parket, vinyl en laminaat in al zijn facetten.

Uiteraard liggen er verschillende soorten vloeren op de grond en werden de wanden bekleed met verschillende soorten wandkurk. Hierdoor krijgt de bezoeker een mooi beeld over de diverse mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. Op hetzelfde moment kan de bezoeker het comfort van de verschillende plaatsingswijzen vergelijken.

Uiteraard kan er na een verkennend gesprek en een toelichting van ons uitgebreid assortiment over gegaan worden tot een vrijblijvende prijsofferte.

Kurk en Parket Hoorewege
Lostraat 17
9880 Aalter
België

Openingsuren

maandag Gesloten
dinsdag 16:30-18:30
woensdag 16:30-18:30
donderdag 16:30-18:30
vrijdag 14:00-18:30
zaterdag 9:30-12:00
14:00-17:00

zon- en feestdagen Gesloten

UITZONDERLIJK GESLOTEN OP ZATERDAG 29 JUNI!