Doe het zelf

Kurk, parket, vinyl, laminaat en wandkurk. Ook voor de doe het zelvers!

Wil u zelf de handen uit de mouwen steken en geld besparen? Mooi zo! Wij verwelkomen u graag in onze toonzaal in Aalter om u kennis te laten maken met onze vele mogelijkheden in zachte vloeren. Nadien kan u de gewenste vloer komen ophalen en zelf plaatsen. Wat uw wensen ook zijn, wij staan altijd voor u klaar om advies en uitleg te geven.

Kurk vloer installeren: klik- of lijmsysteem

Wandkurk of kurkvloeren plaatsen gebeurt aan de hand van één van deze 2 systemen:

  • kliksysteem
  • lijmsysteem

Als u kiest voor een kliksysteem, wordt een zwevende kurkvloer bovenop de bestaande ondergrond geplaatst.

Het lijmsysteem is gebaseerd op kleeftegels die gelijmd worden op een geëgaliseerde ondergrond.

leer meer over het plaatsen van klik- en lijmsystemen

Wandkurk installeren

Behalve het plaatsen van kurk op vloeren, kan kurk ook gebruikt worden voor wanden.

Wandkurk staat niet alleen garant voor een decoratieve en stijlvolle afwerking van uw wand, maar verhoogt ook uw wooncomfort door zijn akoestische en thermische isolatie. Wandkurk is bovendien gemakkelijk af te wassen, dus ideaal voor in de badkamer. Maar ook voor de living is dit een ideale oplossing, beschikbaar in alle stijlen en verschillende prijsklasses. De wandkurk is standaard verkrijgbaar in tegels van 600/300/4mm of 3mm en kunnen ook gekleurd worden in verschillende kleuren. Het wordt op een effen ondergrond gekleefd, bv. hout, gyproc of plakwerk.

Wandkurk wordt kant-en-klaar op een vlakke muur gekleefd. Wandkurk bestaat in meer dan 60 standaard kleuren, en is dus erg veelzijdig. We leggen je graag stap voor stap uit hoe je zelf wandkurk kunt plaatsen.

Hoe plaats je wandkurk?

Vinylvloer installeren

Een (Moduleo) vinyl vloer installeren kan op verschillende manieren. Planken of tegels kunnen aan de hand van een handig kliksysteem naadloos aan elkaar bevestigd worden. Engineered clic is hierbij het kliksysteem voor Moduleo LayRed-planken en tegels met geïntegreerde ondervloer.

Eerder het traditionele type? Kies dan voor de Dryback-methode waarbij de planken en tegels op een perfect voorbereide ondergrond of op een zelfklevende ondervloer geïnstalleerd worden.

Kies je voor een zwevende of traditionele plaatsing?

Wil je meer te weten komen over de talloze voordelen van vinylvloeren? Ontdek waarom kiezen voor dit type vloer een verstandige investering is!

Voordelen van vinylvloeren

Moduleo is een van de bekendste merken gespecialiseerd in de productie van luxe vinylvloeren. Ze bieden een breed scala aan vloeroplossingen die de look en feel van natuurlijke materialen zoals hout en steen perfect nabootsen. Ook deze vloeren kun je eenvoudig zelf plaatsen.

Zelf een Moduleo vloer installeren

 

 

Onderhoud en schoonmaak

Image
toonzaal kurk en parket hoorewege

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal en krijg professioneel advies

Bezoek onze toonzaal in Aalter, de uitgelezen plaats om vrijblijvend kennis te maken met kurk, parket, vinyl en laminaat in al zijn facetten.

Uiteraard liggen er verschillende soorten vloeren op de grond en werden de wanden bekleed met verschillende soorten wandkurk. Hierdoor krijgt de bezoeker een mooi beeld over de diverse mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. Op hetzelfde moment kan de bezoeker het comfort van de verschillende plaatsingswijzen vergelijken.

Uiteraard kan er na een verkennend gesprek en een toelichting van ons uitgebreid assortiment over gegaan worden tot een vrijblijvende prijsofferte.

Kurk en Parket Hoorewege
Lostraat 17
9880 Aalter
België

Openingsuren

maandag Gesloten
dinsdag 16:30-18:30
woensdag 16:30-18:30
donderdag 16:30-18:30
vrijdag 14:00-18:30
zaterdag 9:30-12:00
14:00-17:00

zon- en feestdagen Gesloten

UITZONDERLIJK GESLOTEN OP ZATERDAG 29 JUNI!