Doe het zelf

Kurk, parket, vinyl, laminaat en wandkurk - Ook voor de doe het zelvers

Wil u zelf de handen uit de mouwen steken en geld besparen? Mooi zo! Wij verwelkomen u graag in onze toonzaal in Aalter om u kennis te laten maken met onze vele mogelijkheden in zachte vloeren. Nadien kan u de gewenste vloer komen ophalen en zelf plaatsen. Wat uw wensen ook zijn, wij staan altijd voor u klaar om advies en uitleg te geven.

Klik- of lijmsysteem

Wandkurk of kurkvloeren plaatsen gebeurt a.d.h.v. 1 van deze 2 systemen:

 • kliksysteem
 • lijmsysteem

Als u kiest voor het kliksysteem, plaatsen we een zwevende kurkvloer bovenop de bestaande ondergrond.

Het plaatsen van een kurk in een kliksysteem van een vloer is over het algemeen vrij eenvoudig en vereist geen speciaal gereedschap. Volg deze stappen om de kurk op de juiste manier te installeren:

 1. Begin met het leggen van de kurkvloer, zorg ervoor dat de ondergrond volledig schoon en droog is. Plaats het dampscherm.

 2. Kies de eerste rij van planken en plaats deze tegen de muur, met behulp van afstandhouders om 1cm opening tussen de planken en de muur te behouden.

 3. Gebruik de kliksystemen van de planken om de planken aan elkaar te bevestigen. Dit kan variëren afhankelijk van het merk en type van de kurkvloer, dus raadpleeg de installatie-instructies voor specifieke informatie.

 4. Herhaal dit proces voor elke rij planken, waarbij je ervoor zorgt dat de planken strak tegen elkaar aan liggen en geen openingen hebben.

 5. Wanneer je bij de laatste rij planken aankomt, kan het zijn dat je deze op maat moet zagen om ervoor te zorgen dat ze perfect passen. Houd 1cm opening tussen de planken en de muur om beweging mogelijk te maken.

 6. Als de laatste rij planken is geplaatst, plaats je de plinten over de openingen tussen de planken en de muur om het uiterlijk te voltooien.

Let op: het is belangrijk om de installatie-instructies van de fabrikant te raadplegen voordat je begint met het installeren van de kurkvloer, aangezien deze instructies specifiek zijn voor het merk en type kurk dat je gebruikt.

Lijmsysteem

Het lijmsysteem is gebaseerd op kleeftegels die geplakt worden op een geëgaliseerde ondergrond. Na het aanbrengen van de lijm brengen we ook 3 tot 4 lagen vernis aan. Voor het egaliseren van uw ondergrond kunt u uiteraard een beroep doen op specialist Hoorewege. 

Het plaatsen van kleeftegels in kurk kan een goede optie zijn voor een duurzame en milieuvriendelijke vloerbedekking. Hier zijn de stappen die je kunt volgen om kurktegels te plaatsen:

Stap 1: Bereid de ondergrond voor. Maak de ondergrond schoon en zorg ervoor dat deze droog en glad is. Verwijder eventuele losse stukken of oneffenheden. De ondergrond volledig egaliseren

Stap 2: Leg de kleeftegels uit op de vloer om te bepalen hoe ze het best kunnen worden geplaatst. 

Stap 3: Inlijmen van de kurktegels en de vloer.

Stap 4: Laat de lijm drogen. Laat de lijm drogen volgens de instructies van de fabrikant. Dit duurt meestal een paar uur.

Stap 5: Als de kleeftegels en de vloer droog zijn. Leg de kleeftegels op de vloer en druk ze stevig aan. 

Stap 6: Snijd de kurk op maat met een mes. Houd ook voldoene speling tussen de muur en de kleeftegels, zodat de tegels kunnen uitzetten en krimpen zonder beschadiging van de tegels.

Stap 7: Stofzuigen van de vloer 

stap 8: Vernissen van de vloer(3 lagen)

Belangrijk om te onthouden: Lees altijd de instructies van de fabrikant voordat je begint met het leggen van kleeftegels met kurk. Zorg ervoor dat de ondergrond goed voorbereid is en dat je de juiste lijm en gereedschappen gebruikt. Wees geduldig en zorgvuldig bij het leggen van de tegels en de kurk voor het beste resultaat. kleur en dikte verschillen mogelijk bij kurktegels.

Van vloer naar wand

Behalve het plaatsen van kurkvloeren, installeren wij ook uw wandkurk. Wandkurk wordt kant-en-klaar (meer dan 60 standaart kleuren) op een vlakke muur gekleefd of ter plaatse op uw muur geschilderd. In het 2e geval zijn er minder naden zichtbaar.

Als u wandkurk wilt plaatsen, moet u eerst de juiste materialen en gereedschappen verzamelen. een stanleymes, een meetlint, een potlood, een waterpas.

 1. Meet de muur op om te bepalen hoeveel panelen u nodig heeft. Houd er rekening mee dat u mogelijk panelen moet inkorten om te passen.

 2. Maak de muur schoon en droog, en verwijder alle oude bekleding of behang.

 3. Aanbrengen van primer. 

 4. Inlijmen van de kurktegels en de muur.

 5. Met de waterpas zet je u eerste rij kurktegels .

 6. Herhaal deze stappen met de rest van de panelen, waarbij u zorgt dat elk paneel netjes tegen het vorige aansluit.

 7. Snijd de laatste panelen indien nodig bij om in de hoeken en aan de randen te passen.

 8. Dan de keuze uit vernisen(kant en klaar gekleurd ) of te schilderen terplaatse 

kurkvloeren en -wanden schoonhouden

Kurvloeren, vinyl of parket zijn heel eenvoudig schoon te maken met de stofzuiger en een licht vochtige dweil met onze onderhoudsproducten.

Uw wandkurk kunt u gewoon afstoffen met een stofdoekje. 

Vraag uw gratis offerte aan

Parket, vinyl en kurkvloeren plaatsen, kunnen wij als de beste! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Vinyl vloer installeren

Een Moduleo-vinylvloer installeren kan op verschillende manieren.
Planken of tegels kunnen aan de hand van een handig kliksysteem naadloos aan elkaar bevestigd worden. Engineered clic is het kliksysteem voor LayRed-planken en tegels met geïntegreerde ondervloer.

Eerder het traditionele type? Kies dan voor de Dryback-methode waarbij de planken en tegels op een perfect voorbereide ondergrond gekleefd worden of op een zelfklevende ondervloer. Lees hieronder meer

Engineered clicsystem, zwevende installatie

LayRed leg je makkelijk over een bestaande vloer, zonder die te moeten uitbreken of egaliseren. Dankzij de geïntegreerde ondervloer is LayRed in staat om openingen en oneffenheden in de ondergrond te overbruggen.

Hoe dan ook raden we aan om de installatie toe te vertrouwen aan een professional voor het beste resultaat. Zo ben je zeker van een verzorgd eindresultaat. 

Dryback of te verlijmen, traditionele installatie

Met de Dryback-methode worden de vinylplanken en -tegels volledig verlijmd op een perfect voorbereide ondergrond. Deze permanente vloeroplossing maakt gebruikt van een oplosmiddelvrije lijm. De ondergrond dient waterpas, hard én droog te zijn. Vergt dus iets meer voorbereiding en droogtijd.

Xtrafloor Flex Pro ondervloer is een handig alternatief voor de installatie van de ‘te verlijmen’-vloeren. De zelfklevende bovenzijde van Xtrafloor Flex Pro garandeert een vlotte en propere installatie. Ook het uitbreken gebeurt zonder schade aan te brengen aan de bestaande ondervloer.

Hoe dan ook raden we aan om de installatie toe te vertrouwen aan een professional voor het beste resultaat. Zo ben je zeker van een verzorgd eindresultaat.

Vraag uw gratis offerte aan

Parket, vinyl en kurkvloeren plaatsen, kunnen wij als de beste! Neem vrijblijvend contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

plaatsing Moduleo Layred

Watch Moduleo LayRed® installation movie on YouTube.

plaatsing Moduleo dryback

Watch Moduleo - Dryback Installation on YouTube.

plaatsing Moduleo dryback met xtrafloor ondervloer

Watch Moduleo Xtrafloor flex pro easy install on YouTube.

plaatsing Douwes Dekker PVC Visgraat

Watch Leginstructie - Douwes Dekker PVC visgraat on YouTube.

kleeftegel plaatsen

Watch How to install Wicanders glue down cork flooring on YouTube.

plaatsen van kurkvloer met kliksysteem

Watch How to install Wicanders Floating Flooring 2G Lock System on YouTube.
Image
toonzaal kurk en parket hoorewege

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal en krijg professioneel advies

Bezoek onze toonzaal in Aalter, de uitgelezen plaats om vrijblijvend kennis te maken met kurk, parket, vinyl en laminaat in al zijn facetten.

Uiteraard liggen er verschillende soorten vloeren op de grond en werden de wanden bekleed met verschillende soorten wandkurk. Hierdoor krijgt de bezoeker een mooi beeld over de diverse mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. Op hetzelfde moment kan de bezoeker het comfort van de verschillende plaatsingswijzen vergelijken.

Uiteraard kan er na een verkennend gesprek en een toelichting van ons uitgebreid assortiment over gegaan worden tot een vrijblijvende prijsofferte.

Kurk en Parket Hoorewege
Lostraat 17
9880 Aalter
België

Openingsuren

maandag Gesloten
dinsdag 16:30-18:30
woensdag 16:30-18:30
donderdag 16:30-18:30
vrijdag 14:00-18:30
zaterdag 9:30-12:00
14:00-17:00

zon- en feestdagen Gesloten

zaterdag 17 februari uitzonderlijk gesloten vanaf 16u