Wicanders wood Hydrocork Plus

25 februari 2023

BESCHERMENDE SLIJTLAAG

Hydrocork is een zwevende en waterdichte oplossing met geringe dikte die extreme prestaties combineert met het comfort van kurk. De innovatieve kern van composietkurk is waterdicht en ongelooflijk stabiel, terwijl het oppervlak een slijtvastheid biedt die geschikt is voor commerciële ruimtes met intensieve belasting.

WaterdichtWaterdicht
Ideaal voor elke binnenruimte, inclusief badkamer en keuken.

Sterker kliksysteem
2G/Pressfit

Snel en eenvoudig leggen
Ideaal voor renovaties

Image
BESCHERMENDE SLIJTLAAG

Hydrocork plus Wicanders

Watch Hydrocork Plus flyer on YouTube.

DuurzaamheidWicanders streeft naar een uniek evenwicht tussen de creatie van innovatieve producten en bescherming van het milieu, door de combinatie van de allernieuwste technologie met de verbazingwekkende natuurlijke eigenschappen van kurk. De natuur is de bron van onze inspiratie.

De vloeroplossingen van Wicanders zijn gebaseerd op kurk, de bast van de kurkeik (Quercus suber L.), een langzaam groeiende boom uit het Middellandse Zeegebied die tot wel 200 jaar oud kan worden. De boom speelt een centrale rol in de ecologische, sociale en economische ontwikkeling van deze regio.

Kurk wordt eens in de negen jaren geoogst, zonder dat de boom hierbij gekapt of beschadigd wordt. Het oogsten van kurk is een activiteit waarvoor veel ervaring en vaardigheid vereist is, om te voorkomen dat de boom tijdens het proces beschadigt.

Als grondstof is kurk een van de meest bijzondere materialen, met natuurlijke eigenschappen die de wetenschap nog niet heeft kunnen nabootsen. Kurk is een natuurlijke thermische en akoestische isolator, elastisch, samendrukbaar, bestand tegen hoge temperaturen en ondoordringbaar voor vloeistoffen en gassen. Bij gebruik in vloeren biedt kurk de meest verbazingwekkende voordelen, waardoor elke ruimte naar een geheel nieuw niveau van comfort wordt getild.

9 JAAR

De periode tussen elke oogst van kurkeiken

GEEN BOMEN WORDEN BESCHADIGD

of gekapt

100000

het aantal directe en indirecte jobs die worden gecreëerd door de kurkindustrie

CO2-RETENTIE

Voor elke ton geproduceerde kurk behoudt het kurkeikenbos tot 73 ton CO₂

KURK OOGSTEN

Is een van de best betaalde banen in de landbouw ter wereld

200 JAAR

Dit is de gemiddelde levensduur van een kurkeik