Wandkurk: duurzaam, stijlvol, en geschikt voor elke ruimte!

27 oktober 2023

Ontdek de veelzijdigheid van onze wandkurk tegels, verkrijgbaar in zowel naturel als diverse kleuren. Deze decoratieve tegels zijn een stijlvolle toevoeging aan elke ruimte, vervaardigd uit 100% natuurlijke kurkschors van de kurkeik. Naast hun esthetische waarde bieden onze wandkurktegels ook praktische voordelen.

Wandkurk: geschikt voor elke ruimte!

De akoestische en thermische isolatie van wandkurk draagt bij aan een verhoogd wooncomfort. Ervaar de warmte van de wanden en geniet van gedempt geluid in de ruimte. Of het nu voor de woonkamer, slaapkamer of badkamer is, wandkurk past perfect in elke ruimte, dankzij verschillende stijlen en prijsklassen.

In natte ruimtes raden we aan om na installatie de kurktegels te lakken met kurklak. Ondanks het natuurlijke karakter van kurk, is het eenvoudig te onderhouden. De meeste wandkurk in ons assortiment is voorzien van twee laklagen, bestand tegen vocht en vuil. Bij intensief gebruik kunnen de tegels gereinigd worden met warm water en een remover, en indien nodig gepolijst.

Eenvoudige montage

Montage van wandkurktegels is eenvoudig op vlakke ondergronden zoals hout, gyproc of plakwerk. De tegels, stevig geperst en scheurbestendig, worden geleverd in de afmetingen van 60 x 30 cm met een dikte van 3 mm. Gebruik onze tweezijdige contactlijm voor een strakke bevestiging en creëer naadloos aansluitende kurkwanden.

Draag bij aan het milieu

Naast de esthetische en praktische voordelen draagt het gebruik van wandkurk ook bij aan het milieu. De isolerende eigenschappen verminderen het energieverbruik, en de winning en productie van kurk veroorzaken geen schade aan het milieu.

Kies uw favoriete kleur!

Ten slotte hoeft u alleen nog maar te kiezen uit de 70 kleuren in ons assortiment. Vindt u toch niet precies de kleur die u zoekt, dan kan u ook een eigen RAL kleur of NCS kleur kiezen.

Voor wie geen wandkurk tegels wil, bieden we ook perskurk van 2,4 of 6 mm aan, verkrijgbaar in rollen van 10 m²/rol of per m² voor de 6 mm variant.

Kies voor duurzaamheid, comfort en stijl met de kurktegels van Kurk en Parket Hoorewege.