DIY wandkurk plaatsen

Ontdek hoe u zelf wandkurk kunt installeren met onze tips voor doe-het-zelvers. Wij begeleiden u door het proces om uw muren te transformeren met deze veelzijdige en eigentijdse bekledingsoptie.

Ontdek alle voordelen van kurk

Wandkurk staat niet alleen garant voor een decoratieve en stijlvolle afwerking van uw wand, maar verhoogt ook uw wooncomfort door zijn akoestische en thermische isolatie. Wandkurk is bovendien gemakkelijk af te wassen, dus ideaal voor in de badkamer. Maar ook voor de living is dit een ideale oplossing, beschikbaar in alle stijlen en verschillende prijsklasses. De wandkurk is standaard verkrijgbaar in tegels van 600/300/4mm of 3mm en kunnen ook gekleurd worden in verschillende kleuren. Het wordt op een effen ondergrond gekleefd, bv. hout, gyproc of plakwerk.

Naast kurkvloeren bieden wij ook wandkurk aan. Wandkurk wordt kant-en-klaar ( er zijn meer dan 60 standaard kleuren) op een vlakke muur gekleefd.Om wandkurk zelf te plaatsen heeft u dit gereedschap nodig: een stanleymes, een meetlint, een potlood, een waterpas.

  1. Meet de muur op om te bepalen hoeveel panelen u nodig heeft. Houd er rekening mee dat u mogelijk panelen moet inkorten om ze te doen passen.
  2. Maak de muur schoon en droog, verwijder alle oude bekleding of behang.
  3. Breng de primer aan.
  4. Breng lijm aan op de kurktegels en de muur.
  5. Zet nu de eerste rij kurktegels met behulp van een waterpas .
  6. Herhaal deze stappen met de rest van de panelen, waarbij u zorgt dat elk paneel netjes tegen het vorige aansluit.
  7. Snijd de laatste panelen indien nodig bij.

Nadien heeft u de keuze om de wandkurk te vernissen (kant en klaar gekleurd ) of ter plaatse te schilderen. Deze laatste optie zorgt ervoor dat de naden minder zichtbaar zijn.

Image
toonzaal kurk en parket hoorewege

Bezoek vrijblijvend onze toonzaal en krijg professioneel advies

Bezoek onze toonzaal in Aalter, de uitgelezen plaats om vrijblijvend kennis te maken met kurk, parket, vinyl en laminaat in al zijn facetten.

Uiteraard liggen er verschillende soorten vloeren op de grond en werden de wanden bekleed met verschillende soorten wandkurk. Hierdoor krijgt de bezoeker een mooi beeld over de diverse mogelijkheden die vandaag beschikbaar zijn. Op hetzelfde moment kan de bezoeker het comfort van de verschillende plaatsingswijzen vergelijken.

Uiteraard kan er na een verkennend gesprek en een toelichting van ons uitgebreid assortiment over gegaan worden tot een vrijblijvende prijsofferte.

Kurk en Parket Hoorewege
Lostraat 17
9880 Aalter
België

Openingsuren

maandag Gesloten
dinsdag 16:30-18:30
woensdag 16:30-18:30
donderdag 16:30-18:30
vrijdag 14:00-18:30
zaterdag 9:30-12:00
14:00-17:00

zon- en feestdagen Gesloten

gesloten van 15 juli tot en met 4 augustus (open op afspraak 0478/26.63.08)