kurkwanden / wandkurk

27 oktober 2023

Kurktegels naturel en gekleurd
Onze wandkurk tegels zijn zeer decoratief in een ruimte.De kurktegels zijn zowel naturel als in een tal van kleuren leverbaar.

Zo is er altijd wel een kurk structuur die in je ruimte past! De kurkwanden zijn 100% natuurlijk gezien deze gemaakt zijn uit schors van kurkeik.

Wandkurk staat niet alleen garant voor een decoratieve en stijlvolle afwerking van uw wand, maar verhoogt ook uw wooncomfort door zijn akoestische en thermische isolatie. 

Het kurk zal je verrassen wanneer de wanden vele malen warmer aanvoelen en het geluid in de ruimt gedempt wordt.

In welke ruimtes is wandkurk tegels toe te passen?

Wandkurk is natuurlijk biedt absoluut sfeer in een ruimte! De kurktegels kunnen door het hele huis worden toegepast of het nu is voor de woonkamer, slaapkamer of badkamer er is altijd een passende soort kurktegels leverbaar! Beschikbaar in alle stijlen en verschillende prijsklasses.

Wanneer het kurk wordt toegepast in een natte ruimte is het wel aan te raden het kurk na montage af te lakken met een kurklak.

Hebben wandkurk tegels onderhoud nodig?

Het grootste deel van ons assortiment wandkurk is voorzien van 2 lak lagen waardoor het kurk is bestand is tegen vocht en vuil. Mochten de kurktegels toch vies worden dan zijn eenvoudig te reinigen met warm water en een beetje remover. Mocht het kurk echt heel intensief gebruikt worden is het ook mogelijk het kurk nog te polissen. 

Hoe zijn de wandkurk tegels aan de wand te monteren? 

De wandkurktegels worden veelal geleverd in de afmetingen van 60 x 30 cm. De dikte van de tegels is 3mm. Dit zorgt voor stabiele kurktegels welke eenvoudig te plakken zijn. De kurktegels zijn stevig geperst en zullen hierdoor niet zomaar scheuren. Aan te raden is om voor de verlijming van de kurktegels onze tweezijdige contactlijm te gebruiken. Met deze lijm zijn de tegels strak en netjes aan de muur te bevestigen. 

Het wordt op een vlakke ondergrond gekleefd, bv. hout, gyproc of plakwerk.

Doordat de tegels allemaal exact 60 x 30 cm zijn is het mogelijk een praktisch naadloze kurkwand te creëren. 

Kies uw favoriete kleur!
Ten slotte hoeft u alleen nog maar te kiezen uit de 70 kleuren in ons assortiment.

Vindt u toch niet precies de kleur die u zoekt, dan kan u ook een eigen RAL kleur of NCS kleur kiezen. 

Met wandkurk bijdragen aan het milieu

Door het gebruik van kurktegels worden de muren beter geïsoleerd wat bespaard op het energieverbruik. Bij de winning en productie van het kurk wordt geen schade aan het milieu aangericht wat kurk dus een duurzaam en milieuverantwoord product maakt.

Wil je hiervoor geen wandkurk tegels gebruiken? Kan je ook perskurk van 2,4 of 6 mm gebruiken

Te verkrijgen in rollen van 10m²/rol. Enkel de 6mm kan je bestellen per m²